Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Bra rutiner baserade på hästens behov är grunden för att hästen ska bli trygg, säker och kunna prestera på rätt sätt. "Säker med häst" ska vara ett stöd för alla som hanterar eller kommer i kontakt med hästar och stallmiljöer.

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

häst

Hästens välfärd ska alltid sättas främst i allt vi gör inom vår sport. Kunskapen om god, säker och hållbar hästhållning ska genomsyra ridsporten.

häst

Utbildning för dig som vill börja tävla

häst

Projektstöd för föreningar

Medlemserbjudande

reklambanner

Nyheter från föreningar

Nyheter SvRF

 • Dags för ATG Riders League på Flyinge
  8 dec 2022 20:27 Det har blivit dags för säsongens femte och årets sista omgång av den populära hoppserien ATG Riders League. Den här gången har turen kommit till Flyinge.
 • Tre svenskar på poängjakt -världscupsdags i La Coruna
  2 dec 2022 16:27 Henrik von Eckermann inledde världscuphelgen med en andraplats i fredagens 1.50-hoppning. Förutom Henrik rider Wilma Hellström och Petronella Andersson världscupen i La Coruña.
 • Patrik Kittels stjärna fick drömavslut på karriären
  7 dec 2022 16:05 På söndagen sa Delaunay "hej då" till den internationella dressyrscenen på härligast möjliga vis – den snart 17-åriga stjärnan pensionerades efter seger i Kronenbergs trestjärniga kür.
 • Mäktig helg väntar Henrik von Eckermann och Peder Fredricson
  6 dec 2022 13:52 Top 10 Final och GP-hoppning som ingår i Rolex Grand Slam. Det är inte vilka klasser som helst som står på programmet för de båda supersvenskarna. – Genève är en av de tävlingar jag rankar högst i världen, säger Henrik von Eckermann.
 • Henrik von Eckermann avancerar i världscupen
  4 dec 2022 20:01 Både Henrik von Eckermann och Wilma Hellström plockade fina världscuppoäng i La Coruña, Spanien. Med ett nedslag men en snabb tid slutade Henrik femma och Wilma kom på tionde plats. Henrik vann dessutom förmiddagens 1.50-hoppning.
 • Patrik Kittel kür-vinnare i Nederländerna
  3 dec 2022 23:23 Patrik Kittel på Delaunay tävlar trestjärnig dressyr i Kronenberg, Nederländerna. På lördagen blev det seger i FEI Grand Prix Kür.

RF -SISU Gotland

 • 100% Ren Hårdträning
  6 dec 2022 09:21 Dopning har längre förknippats med elitidrotten men i takt med att allt fler vill nå dagens kroppsideal används dopning som en genväg till superkroppen. Mörkertalet är stort och dopning är en problematik som upptäcks och syns först när det aktivt jobbas med.Med anledning av detta har Länsstyrelsen, Polisen, RF-SISU Gotland och Region Gotland initierat ett arbete mot dopinganvändning i gymmiljö på Gotland. Tillsammans med gymanläggningarna Form Gotland, Nordic Wellness, Friskis och svettis, Visby träningscenter och Visby Dansskola samt Gym1 och Visby styrkeklubb inleder vi nu ett samarbete där vi använder oss av metoden 100% Ren Hårdträning.Läs mer om metoden här: #renhårdträning (renhardtraning.com)Driver du ett gym på Gotland och vill arbeta med metoden tillsammans med oss?Hör av dig till Länsstyrelsens e-postbrevlåda: socialhallbarhet.gotland@lansstyrelsen.se
 • Nu har du chansen att få hjälpa framtidens gotländska idrottsstjärnor mot nya höjder!
  18 nov 2022 08:57 Vi söker ny fystränare till Idrottsgymnasiet Gotland från och med 2023-01-09 tillsvidare.Vi ser att du har praktisk erfarenhet av fysträning gärna inom elitidrott. Meriterande om du även har en teoretisk utbildning inom träning/träningslära, pedagogisk utbildning och/eller Idrottsspecifik tränarutbildning.

  Information fystränare Idrottsgymnasiet Gotland

 • Grön jul
  10 nov 2022 16:35 Välkommen till ett kreativt och roligt evenemang för hela familjen.Under en vecka gör vi egna julklappar och eget pynt, byter prylar och kläder och träffas på workshops runt om på ön.
  Fritidsbanken delar med aktiviteter på Gråbo (goalball) och föreläsning i hållbar idrott i Klintehamn.
  Grön jul på Gråbo
  Föreläsning hållbar idrott
  Hela programmet Grön jul

 • Resebidraget för våren 2022
  29 sep 2022 12:50 RF-SISU Gotland har i veckan, efter beslut i styrelsen, betalat ut det statliga resebidraget för våren 2022 till de gotländska idrottsföreningarna. Region Gotland betalar den kommunala delen av resebidraget senast 31 oktober.RF-SISU Gotland, som handlägger det statliga bidraget (medlen kommer från Riksidrottsförbundet) konstaterar att resandet som gick ner kraftigt under corona (2020-21) nu har stigit men ligger fortfarande närmare 500 resor under en normal vårtermin. Flygets minskning är ca 300 resor och båten 200 st.
  De nivåer på bidragens storlek som styrelsen tog beslut på är denna gång 95 procent för serier och SM-tävlingar och 90 procent för övriga resor.
  RF-SISU styrelsen ville dock följa reseutvecklingen noga och om resandet ligger kvar på en fortsatt låg nivå så kan en fyllnadsbetalning bli aktuell under hösten.
   För frågor och ytterligare information kontakta:
  Bo Johansson, bidragsansvarig RF-SiSU Gotland
   

 • Avveckling av hemsidor i IdrottOnline
  13 sep 2022 19:03 I årsskiftet stängs IdrottOnline hemsida ner och de föreningar som har sin hemsida via IdrottOnline måste hitta en ny lösning så snart som möjligt. För att hitta en webbplattform som passar just er krävs research och en utvärdering av verksamhetens kommunikativa behov,  olika webbplattformar passar för olika föreningar.  Nedan hittar ni olika länkar som kan vara till hjälp för att komma fram till vilken webbplattform som passar er och i det praktiska arbetet med bytet. Tveka inte kontakta er idrottskonsulent för råd och vägledning!
   
  Lärgruppsmaterial för att välja ny webbplattform :
  https://www.rf.se/globalassets/riksidrottsforbundet/nya-dokument/nya-dokumentbanken/ovrigt/val-av-hemsideverktyg-forening---sf.pdf
   
  Exportverktyg för att exportera nyheter och mediafiler för att underlätta bytet:
  https://support.idrottonline.se/support/solutions/articles/11000111429-release-1-2022-01-11
   
  Guide till byte av webbplattform:
  https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1616288
   
  Allmän information från RF om avvecklingen av IdrottOnline hemsida:
  https://www.rf.se/bidragochstod/it-tjanster/Nydigitalinriktningmot2025/AvvecklingavhemsidaiIdrottOnline/

   

 • Vårens LOK-stöd visar en hoppfull ökning
  2 sep 2022 09:59 Idrottsföreningar med barn-och ungdomsverksamhet har nu redovisat siffror för vårens LOK-stöd. Dessa visar på en liten ökning,och är nu på 2019 års nivå, dvs innan pandemin.