Aktuellt

Annons

Annons
häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Annons

Annons
häst

Varje månad möter vi profiler som är viktiga för ridsporten i Göteborg och Bohuslän. Läs och inspireras av varandra. Tillsammans utvecklar vi ridsport med kvalitet, för alla – hela livet.

häst

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

häst

Håll dig uppdaterad på vad som händer i distriktet - följ oss på sociala medier.

Nyheter från föreningar

Nyheter SvRF

 • Henrik von Eckermann avancerar i världscupen
  4 dec 2022 20:01 Både Henrik von Eckermann och Wilma Hellström plockade fina världscuppoäng i La Coruña, Spanien. Med ett nedslag men en snabb tid slutade Henrik femma och Wilma kom på tionde plats. Henrik vann dessutom förmiddagens 1.50-hoppning.
 • Patrik Kittel kür-vinnare i Nederländerna
  3 dec 2022 23:23 Patrik Kittel på Delaunay tävlar trestjärnig dressyr i Kronenberg, Nederländerna. På lördagen blev det seger i FEI Grand Prix Kür.
 • Tre svenskar på poängjakt -världscupsdags i La Coruna
  2 dec 2022 16:27 Henrik von Eckermann inledde världscuphelgen med en andraplats i fredagens 1.50-hoppning. Förutom Henrik rider Wilma Hellström och Petronella Andersson världscupen i La Coruña.
 • Kunskap om ridunderlag på rull
  2 dec 2022 16:21 För att öka kunskapen om ridunderlag drog underlagsexperten Mikael Nord och föreningsrådgivaren Markku Söderberg och ut på en välbesökt turné.
 • 21-dagarsundantaget vid R-vaccination slopas
  18 nov 2022 11:25 Gällande tävlingsregler för R-vaccination mot hästinfluensa med 365+21 dagars intervall upphör att gälla vid årsskiftet. Det innebär att vaccinering i fortsättningen behöver ske inom 365 dagar.
 • Information från Valberedningen
  1 dec 2022 10:43 Svenska Ridsportförbundet stämma hålls i maj 2023. Föreningar och distrikt kan nominera personer till förtroendeuppdrag senast den 1 februari 2023.

RF -SISU Västra Götaland

 • Antidoping Sverige utbildade RF-SISU Västra Götalands personal
  23 nov 2022 09:14 På måndagen var representanter för Sveriges nationella antidopingbyrå på besök i Göteborg. Där gavs en utbildning i antidopingfrågor för RF-SISU Västra Götalands idrottskonsulenter och projektmedarbetare.Alla som utövar organiserad idrott i Sverige omfattas av WADA:s globala dopingregler som omfattar över 600 förbjudna metoder och substanser. I Sverige finns även en särskild dopningslag som gäller alla personer som vistas i landet. Antidoping Sverige är sedan årsskiftet 2021 landets nya nationella antidopingorganisation.
  Risk att begå dopningsbrott av misstagDoping kan se ut på olika sätt. Dels kan det ske medvetet genom bruk av otillåtna substanser och metoder, dels kan det inträffa på grund av okunskap. Utbildning är en central del i det förebyggande antidopingarbetet.
  I måndags fick RF-SISU Västra Götalands medarbetare under en hel förmiddag ta del av en utbildning, av och med specialister från Antidoping Sverige, för att stå bättre rustade att kunna hjälpa idrottsföreningar och utövare inom antidoping.
  Utbildningens innehåll:

  Hälso- och dopingrisker med kosttillskott.
  Idrottens antidopingreglemente.
  Genomgång av utbildningsmaterial och hjälpmedel som finns för idrottskonsulenter och föreningar att arbeta med.

  Har din förening frågor eller om ni vill boka en föreläsning, utbildning eller processarbete inom antidoping – kontakta er idrottskonsulent.
  Vill du läsa mer om antidoping – besök www.antidoping.se
  Vi säger tack till Antidoping Sverige för en mycket lärorik förmiddag med nya kunskaper som kommer komma till användning i det dagliga arbetet!
  Medverkande utbildare från Antidoping Sverige:

  Christine Helle, leg. dietist och VD
  Peder Mathiasson, avdelningschef Utbildning och prevention
  Charlotta Lindblom, utbildningskommunikatör

 • Idrottsrörelsen agerar för minskad klimatpåverkan
  22 nov 2022 13:19
 • Lediga platser: Idrottskonsulenter med placering i Göteborgsregionen
  1 nov 2022 08:29
 • Alarmerande oro för elpriser bland idrottsföreningar
  25 okt 2022 14:50
 • Oskar Wiklund blir ny distriktsidrottschef i Västra Götaland
  18 okt 2022 10:09 Oskar Wiklund tar över som distriktsidrottschef för RF-SISU Västra Götaland. Han har verkat länge inom organisationen och har stor kunskap om föreningsidrotten i distriktet.– Jag ska göra mitt yttersta för att hela idrottsrörelsen ska utvecklas och må bra, säger han.
  I och med anställningen blir Oskar Wiklund högste chef i det största av totalt 19 idrottsdistrikt runt om i Sverige. Han träder in i den nya rollen på permanent basis från den 1 november efter att ha varit tillförordnad distriktsidrottschef i drygt en månad. Wiklund efterträder därmed Anders Albertsson som avslutade sitt uppdrag i september.
  Över 20 år inom organisationenRF-SISU Västra Götaland är en samlad stödorganisation för idrottsföreningar och förbund och fungerar som den regionala delen av Riksidrottsförbundet och studieförbundet SISU Idrottsutbildarna.
  Wiklund började sin anställning i distriktet redan 1999 och han har under merparten av tiden haft en roll som ledare och chef i verksamhetsområde Göteborg. Sedan 2017 då två tidigare distriktsorganisationer slogs samman till en (Västergötland och Västsvenska blev RF-SISU Västra Götaland) har han haft nära kontakt med chefskollegor och medarbetare i hela länet.
  – Vi har 49 kommuner i distriktet och det är viktigt att ha förståelse för hur idrottens villkor kan variera beroende på om föreningarna finns i städer och tätorter, i utsatta områden eller på landsbygden, säger han.– Det är genom vår lokala närvaro som vi kan ge rätt stöd och utveckla föreningar och förbund utifrån deras unika situation.
  Riktningen är utpekadDen nye distriktsidrottschefen ser flera områden där RF-SISU:s insatser blir särskilt viktiga i närtid. Återhämtningen efter pandemin (föreningarnas behov av återstartsstöd) är fortsatt aktuell, liksom utvecklingsarbetet enligt Strategi 2025. Att ytterligare stärka samverkan med idrottens specialförbund på nationell och regional nivå tillhör också prioriteringarna.– Genom det långsiktiga strategiarbetet vet vi i vilken riktning idrotten vill att vi ska gå. Samtidigt gäller det att hela tiden vara lyhörd för önskemålen från medlemsförbunden och föreningarna. Just för stunden är energikrisen och behovet av elstöd en fråga där vi har en viktig roll som företrädare i kontakter med kommunerna.
  Väl beprövat ledarskapChrister Östholm är styrelseordförande för RF-SISU Västra Götaland. Han har funnits med i den rekryteringsprocess som genomförts ihop med en extern rekryteringsfirma och Riksidrottsförbundet (RF är formell arbetsgivare för distriktscheferna). Östholm gläds nu åt att kunna presentera Oskar Wiklund som organisationens högste tjänsteman.
  – Alla inblandade är eniga om att Oskar är den mest lämpade kandidaten, säger ordföranden och fortsätter.– Han står för ett ledarskap som vi vet fungerar i vår organisation. Med hans gedigna kunskap om idrott och folkbildning får vi just den stabilitet som behövs i ett stort distrikt som vårt.
  Trots den långa erfarenheten, med över 20 år inom RF-SISU, väntar förstås en del utmaningar för Wiklund. Ny position, nya arbetsuppgifter, nya krav.– Så är det alltid på en ny tjänst. Men jag är övertygad om att det kommer gå bra och jag känner mig väldigt trygg, inte minst tack vare alla duktiga medarbetare jag har. Det ska bli väldigt roligt att fortsätta den här resan tillsammans.
  FAKTA:
  Oskar WiklundÅlder: 51Bor: Floda, Lerums kommunFamilj: Fru och vuxna utflugna barn.Tidigare uppdrag: Flera roller inom RF-SISU (idrottskonsulent, verksamhetschef), förtroendeuppdrag inom förening och idrottsförbund (SDF), klubbtränare och sportchef inom tennisen.Idrottsbakgrund: Testade många idrotter i unga år, men fastnade mest för tennis.Kuriosa: Följer mycket idrott i allmänhet och Tottenham i den engelska ligafotbollen i synnerhet.Fritidsintresse (som inte är idrott): Musik! Lyssnar, går på konsert och spelar själv.
  RF-SISU Västra GötalandStödorganisation för den samlade föreningsidrotten i länet. Företräder idrottsrörelsen i 49 kommuner.Antal föreningar: Cirka 3800 RF-anslutna (20% av totalt 19 000 i landet).Medlemmar: Specialidrottsdistriktsförbund (SDF) med verksamhet i Västra Götaland. Under 2021 bedrevs i länet verksamhet inom 70 av de 71 specialidrotter vars nationella förbund är anslutna till RF.
  KONTAKT:
  Oskar Wiklund, distriktsidrottschefTelefon: 0709-26 58 46 | E-post: oskar.wiklund@rfsisu.se
  Christer Östholm, ordförandeTelefon: 0704-18 38 10 | E-post: ostholmkonsult@gmail.com

 • Vi söker idrottskonsulent med placering i Lidköping
  13 okt 2022 14:17