Vi i stallet

FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Årets Vi i stallet-tävling pågår fram till 31 oktober 2022. Vi i stallet är ett roligt sätt för ungdomar att utveckla hästkunskapen tillsammans med hästar och kompisar i stallet.

Vi i stallet är hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år och tävlingen grundar sig på boken med samma namn.
Tävlingen, som Centrala ungdomssektionen ligger bakom, arrangeras med hjälp av distriktens ungdomssektioner. Tävlingen hålls i april-juni i respektive distrikt.

Från 2020 baseras tävlingen på den nya Vi i stallet-boken.
Det är en arbetsbok med tillhörande webb som finns på vår utbildningsportal. Där hittar ni filmer, olika quiz och annat material som ni kan använda er av i undervisningen. Upplägget som varit tidigare med olika kapitel är borttaget och tävlingen kommer att baseras på hela boken.

Så beställer du material

Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beställningen kan även göras via telefon 0411-16777

Till dig som vill vara med

Kolla med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar kan vara med från det år ni fyller nio, till och med det år ni fyller tretton. Ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd för deltagare som behöver det.

Plugga på teorilektioner

Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken och webben Vi i stallet Länk till annan webbplats.. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget till distriktet som arrangerar tävlingen.

Till dig som ska vara kursledare/lagledare

Föreningen anmäler ett eller flera lag till distriktstävlingen. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet.

Priser i tävlingen

Det segrande laget vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Medaljer delas ut till första-, andra- och tredjepristagarna. Alla deltagare får diplom och en liten present.


 

Publicerad:

Mer information om Vi i stallet KLICKA HÄR >>> Öppnas i nytt fönster.

Har du frågor om tävlingen?

Skicka ett mail till kansliet gavleborg@ridsport.se

eller ring 070-280 77 99, 070-280 13 88