Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Verksamhetskalender

Medlemserbjudande

Reklambanner

Nyheter från distriktet

 • Faställande av tävlingstermin 2024
  Digital träff för arrangörer av tävling 2024
 • Grundkurs för Paraledare
  SvRF och Gävleborg Ridsportförbund bjuder in till en gratis utbildning till dig som ledare i en förening som har eller vill starta upp verksamhet för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning.
 • FULK
  Är du mellan 11-14 år och intresserad av att få en inblick i vad ledarrollen inom ridsporten innebär? Då är Ungdomsledarkursen något för dig!
 • BAS Utbildning
  Basutbildning som har uppgraderades till Basutbildningen 2.0 är uppdaterad med aktuella diskussionsämnen och går nu mer på djupet i bland annat trygghetsfrågor och hästvälfärd.
 • Grönt kort handledarutbildning
  Gävleborgs Ridsportförbund bjuder in till utbildning för handledare i Grönt Kort.
 • Tävlingskonferens
  Gävleborgs Ridsportförbund bjuder in till tävlingkonferens där möjlighet finns att nätverka och planera inför
  fastställandet av tävlingsterminen 2024

Nyheter SvRF

 • Fyra kuskar är VM-redo i Haras du Pin
  27 sep 2023 18:50 Nytt världsmästerskap i sportkörning väntar och efter fyrspann och ponny handlar det nu om par. – Vi har fyra tjejer som jobbar otroligt hårt och ger allt de kan, säger landslagsledare Annika Borg från klassiska franska hästorten i Normandie.
 • Missa inte chansen att söka återstartsstöd
  27 sep 2023 13:52 För de föreningar som vill boosta sin verksamhet efter pandemin finns fortfarande pengar att söka, framförallt vad gäller breddverksamhet. Ansök senast den 24 oktober.
 • Toppnamn till Sweden International Horse Show 2023
  27 sep 2023 12:31 De första hoppryttarna är klara för Sweden International Horse Show i Friends Arena 30 november – 3 december. Jessica Springsteen, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson är några av ryttarna som kommer att stå på startlinjen i de internationella hoppklasserna.
 • Uttagna ekipagen till unghäst-VM i fälttävlan
  26 sep 2023 15:30 Nu är det klart vilka hästar och ryttare som åker till unghäst-VM i Le Lion d’Angers, Frankrike, 18-22 oktober.
 • Ny forskning om sporthästars klimatavtryck
  26 sep 2023 13:44 Det europeiska förbundet EEF presenterar nu resultatet av ett forskningsprojekt om sporthästars klimatavtryck, där Svenska Ridsportförbundet varit delaktiga. Forskarna har också tagit fram ’Hoofprint’ - en modell för att beräkna hästars koldioxidutsläpp.
 • Fyra blågula hästar i final vid unghäst-VM i hoppning
  24 sep 2023 20:44 Fyra av de runt 40 unga hästar som representerade Sverige vid unghäst-VM i hoppning gick till söndagens final. Bäst lyckades 7-åringen Orca Sit Z med Jonna Ekberg i sadeln.

RF -SISU Gävleborg