Aktuellt

häst

Utbildningar och aktiviteter som är öppna nu för anmälan. Du hittar dem här.

häst

Föreningar och ridskolor från hela landet kan beställa barnmärken från vår webshop.

häst

Här kan du som är deltagare eller tävlingsarrangör hitta all information.

Verksamhetskalender

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Nyheter från distriktet

Nyheter från SvRF

 • Säkra din biljett till Longines Global Champions Tour Stockholm 2024!
  28 feb 2024 11:16 Nu börjar nedräkningen till nästa stora svenska ridsportevenemang. Longines Global Champions Tour och GCL galopperar in i Stockholm 28–30 juni och ger ridsportfans chansen att se världens bästa ryttare mötas i spännande hoppklasser under tre fullspäckade dagar. Fixa din biljett redan nu!
 • Så arbetar Svenska Ridsportförbundet för hästvälfärd
  28 feb 2024 10:06 Hästars hälsa och välfärd ska prägla all verksamhet inom ridsporten. Men hur arbetar Svenska Ridsportförbundet med hästvälfärd?
 • Tre sätt att bryta tystnadskultur
  28 feb 2024 07:55 Gör saker pratbara, mer begripliga och framförallt - gör något! Det säger Susanne Johansson som forskar om sexuella övergrepp och ger tre starka tips för att bryta tystnadskultur.
 • Nordiskt initiativ för hästvälfärd
  27 feb 2024 16:26 Ridsportförbunden i Sverige, Danmark, Norge och Finland har gått samman i ett gemensamt brev om hästvälfärd riktat till det internationella ridsportförbundet (FEI).
 • Nytt projekt för kvarkabekämpning riktat mot ridskolor
  23 feb 2024 09:13 Svenska Ridsportförbundet inleder nu ett pilotprojekt riktat mot ridskolor i syfte att öka kunskapen om sjukdomen kvarka, bland annat genom att provta nyanlända ridskolehästar. Studien, som pågår under 2024, finansieras av Jordbruksverket och genomförs i samarbete med Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).
 • Munkontroller på tävling visar goda resultat
  22 feb 2024 12:00 Över 100 000 mun- och nosgrimmekontroller genomfördes på svenska tävlingar under 2023. Det visar ny statistik som Svenska Ridsportförbundet tagit fram som en del i en mångårig satsning för ökad hästvälfärd och god munhälsa hos svenska tävlingshästar.

RF-SISU Stockholm

 • Finalister till våra utmärkelser ”Årets barn- och ungdomsledare” och ”Årets barn- och ungdomsförening”
  23 feb 2024 11:29 Det finns cirka 2 600 föreningar och massor med ideella ledare i Stockholmsdistriktet. Många arbetar i det tysta och gör ett fantastiskt arbete med barn och ungdomar.
 • Bli medlem i Stockholms Idrottshistoriska Förening
  14 feb 2024 16:13 Stockholms Idrottshistoriska Förening är till för enskilda medlemmar, föreningar och SDF som är intresserad av hela Stockholmsregionens idrottshistoria och vill veta mer om idrott: idrottshjältar, tävlingar, klubbar, anläggningar, litteratur och kuriosa.
 • Inspirationskväll för innebandyföreningar som vill starta ungdomsråd
  9 feb 2024 14:04 I måndagskväll genomförde vi på RF-SISU Stockholm tillsammans med Stockholms Innebandyförbund, en inspirationskväll för innebandyföreningar som är intresserade av att starta ungdomsråd.
 • 65+ på Sollentuna Ridklubb
  6 feb 2024 14:22 En gång i månaden träffas ett gäng pensionärer som är lediga på dagtid i cafeterian på Sollentuna Ridklubb. Träffarna, som med stöd av oss på RF-SISU Stockholm startades upp i höstas, har blivit en mötesplats dit drygt 15 personer brukar komma för att umgås, fika och prata om hästar.
 • Att aktivt jobba med sin värdegrund
  24 jan 2024 11:27 I helgen genomförde vi en värdegrundsföreläsning med ledarna i GF Brommagymnasterna. Föreningen jobbar mycket med föreningens värdegrund året runt, men de ville ändå passa på att ha djupare samtal när alla ledarna var samlade under en träff i Enskedehallen.
 • Skatteverkets webbinarier för idrottsföreningar
  11 jan 2024 09:06 Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. På Skatteverkets kostnadsfria webbinarier får du information om föreningen som arbetsgivare, inkomstdeklaration och kontrolluppgift.